Hogyan hasznosítsd az üvegben maradt sört?

Hányszor voltál úgy vele, hogy megittál egy fél pohárral a kedvenc sörödből és a maradékot beraktad a hűtőbe, aztán pár nappal később már a szemétben landolt? A legtöbb ember fejében ilyenkor megszólal a figyelmeztető hang: „ne pazarolj”! Összeszedtünk néhány tippet, hogyan használhatod fel a maradék alkoholt, így a tudatos alkoholfogyasztásért és a környezetedért is tehetsz.

Növény,- és kertgondozás:

  • természetes trágyázás: A sör szénhidrátforrásként szolgál a talajban lévő mikrobák számára, ami táplálóan hat például a fűre.
  • növénylocsolás: A sör magas víztartalma miatt akár különleges helyzetben öntözésre is felhasználható. De itt fontos a mértékletesség.

Tisztítás és fényezés:

  • fa bútorok fényezése: Dörzsöljük át egy sörben áztatott szivaccsal a bútort és gyönyörű fényt kap tőle.
  • szennyeződés tisztítása: A sör természetes savassága leoldja a szennyeződéseket, így még ékszer vagy különböző eszközök tisztítására is felhasználhatod. Tisztításkor áztasd be előbb a tisztítandó eszközt.

Szépség tippek:

  • balzsam helyett: A maláta és a komló fehérje tartalma segít, hogy hajunk teltebb és dúsabb legyen. Készítsünk sörös pakolást, majd vigyük fel pár percre hajunkra, és egyszerűen öblítsük ki.
  • arcpakolás és fürdőzés: A sört kis joghurttal összekeverve, olívaolajjal és tojásfehérjével használhatjuk arcunkra, vagy tisztán fürdővízbe öntve. A bőr PH értéke kiegyensúlyozott, felülete puha és selymes lesz tőle.

Gasztro élmény:

  • Sörös pácban érlelve, sörben főzve, sörös bundában kisütve…. Számtalan recept és séf ajánlja, hogy dolgozzunk a sörrel, mert nemcsak, hogy puhítja a húsokat, de egyedi ízélményt is biztosít.

A tudatos alkoholfogyasztás mellett úgy is odafigyelhetünk magunkra, valamint környezetünkre, ha a sör természetes összetevőit kihasználva alkalmazzuk a háztartásban. Mielőtt kiöntenéd a maradékot, nézz körbe, biztos van, ami jobban örülne neki, mint a lefolyó!