Ésszel Iszom Program

A Dreher Sörgyárak Zrt. elkötelezett a sörkultúra, a kulturált és felelős alkoholfogyasztás ápolása és népszerűsítése mellett. Ezért vállaltuk, hogy Magyarországon elsőként indítunk útjára egy olyan programot, ami a felelős alkoholfogyasztásra hívja fel a figyelmet.

A program magába foglalja az önszabályozást, a belső tréningeket, illetve a civil szervezetekkel való együttműködést. Amellett, hogy fórumainkon, sörtúráinkon, programjainkon folyamatosan informáljuk a fogyasztókat a felelős alkoholfogyasztásról, állami és civil szervezetekkel is együttműködünk. Célunk, hogy minél több emberrel megismertessük az alkoholos italok fogyasztásának alapelveit. A felnőttek felé irányuló kommunikáció mellett a leginkább veszélyeztetett célcsoportokat, a kismamákat, fiatalkorúakat, ezen belül is a középiskolás korosztályt kívánjuk megszólítani, ezért ennek érdekében külön nekik szóló alprogramokat hoztunk létre a Badily tantermi drámajáték és védőnői képzések formájában.

 

Tantermi drámajáték a középiskolásoknak

A középiskolások rendkívül egyszerre érzékeny és nyitott életszakaszban vannak. Pont ebben az időszakban találkoznak leginkább intenzíven az alkohollal. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az alkohol káros hatásairól, vagy veszélyeiről szóló klasszikus formában és tartalommal kommunikált üzenetek nem érnek el átütő hatást körükben. Számukra különösen fontos a személyes élmények átadása. Ezt felismerve nyúltunk a színházi eszközökhöz. Így az Ésszel Iszom Program keretében 2017-ben a Kecskeméti Színjátszó Műhellyel és a HoTrioSzíntársulattal közösen életre hívtuk a kifejezetten Z generációt célzó Badily interaktív drámapedagógiai darabot, amelyet középiskolai tanórákon, tanítási időben mutattunk be.

Részletesebb információ az ingyenes középiskolásoknak szóló Badily drámapedagógiai programról  ITT >>

 

Védőnői képzések

Az Ésszel Iszom kampányunkban kiemelt célunk, hogy a kiskorúakat is elérjük, családjaikon és közvetlen környezetükön keresztül. Ezért Budapesten és az ország megyeszékhelyein prevenciós szakértőnk vezetésével 450 iskolai védőnőt készítettünk fel a kiskorúak alkoholfogyasztása és annak kezelése témakörében.

Emellett a felelős alkoholfogyasztásról szóló programjaink másik kiemelt célcsoportja a várandós anyák, akik számára az alkoholfogyasztás nem javasolt. Az alkoholfogyasztás a terhesség bármely szakaszában károsan befolyásolhatja a magzat agyi fejlődését. A programot Dr. Simich Rita prevenciós szakértő segíti előadások, szakmai publikációk, edukációs tréningek formájában.

Még több információ érhető el a programról ITT>>