Ésszel Iszom Program

A Dreher Sörgyárak Zrt. elkötelezett a sörkultúra, a kulturált és felelős alkoholfogyasztás ápolása és népszerűsítése mellett. Ezért vállaltuk, hogy Magyarországon elsőként indítunk útjára egy olyan programot, ami a felelős alkoholfogyasztás mint téma fontosságára hívja fel a figyelmet.

A program magába foglalja az önszabályozást, a belső tréningeket, illetve a különböző szervezetekkel való együttműködést. Amellett, hogy fórumainkon, sörtúráinkon, programjainkon folyamatosan informáljuk a fogyasztókat a felelős alkoholfogyasztásról, több szervezettel is együttműködünk. Célunk, hogy minél több emberrel megismertessük az alkoholos italok felelős fogyasztásának alapelveit. Alkoholfogyasztás terén kiemelten fontosnak tartjuk a mértékletességet, a fiatalkorúak, az állapotos nők és az autóvezetők esetében pedig a zéró toleranciát. Mindezt a következő programokkal segítjük:

Drámapedagógiával a megelőzésért

A Z generáció tagjai egy egyszerre rendkívül érzékeny és nyitott életszakaszban vannak. És habár 18 év alatt tilos az alkoholfogyasztás, a 15-16 éves magyar fiatalok 39 százaléka állítja azt, hogy az elmúlt 30 napban legalább egyszer részegre itta magát – derült ki egy 35 ország bevonásával készült uniós kutatásból (Forrás: Espad.org; 2015). A tapasztalatok azt mutatják, hogy az alkohol veszélyeiről szóló klasszikus formában és tartalommal kommunikált üzenetek nem érnek el átütő hatást a fiatalok körében. Számukra különösen fontos a személyes élmények átadása. Ebben nyújt segítséget a színházi eszköztár. Így az Ésszel-iszom! program keretében Sárosi Gábor drámapedagógus és rendező a Kecskeméti Színjátszó Műhellyel és a HoTrio Színtársulattal közösen életre hívta a kifejezetten Z generációt célzó Badily interaktív drámapedagógiai darabot, amelynek célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a felelős alkoholfogyasztás témakörének fontosságára, érzékenyítsen és párbeszédet indítson.

Részletesebb információ az ingyenes Badily drámapedagógiai programról  ITT >>

Védőnői képzések

A felelős alkoholfogyasztásról szóló programjaink másik kiemelt célcsoportja a várandós anyák, akik számára az alkoholfogyasztás nem javasolt. Az alkoholfogyasztás a terhesség bármely szakaszában károsan befolyásolhatja a magzat agyi fejlődését.

A zéró tolerancia elve mentén kiemelt figyelmet fordítunk a prevencióra, ezért védőnői képzéseket támogatunk, amelyek során prevenciós szakember bevonásával évente több mint ezer védőnő kap felkészítést többek között fiatalok alkoholfogyasztása témában és magzati alkoholszindróma témakörben. Az oktatásokban résztvevők munkájuk során a várandós anyák mellett középiskolás diákokat, tanáraikat és szüleiket is eléri közvetlenül vagy közvetve a fontos témákkal.

Még több információ érhető el az Ésszel-iszom! programról ITT>>