BADILY DIGITAL

A felelős alkoholfogyasztás témájával foglalkozó Ésszel-iszom! program keretében 2017-ben hívtuk életre a kifejezetten a Z generációt célzó „Badily” alkoholprevenciós alprogramot, amely egy élő, interaktív drámapedagógiai foglalkozás a középiskolás korosztály és fiatal felnőttek számára. A 2020-as év a Badily Live számára is új kihívásokat hozott, mert a személyes előadásokat nem tarthattuk meg. Az évet így a program fejlesztésére szántuk, így a többszörösen díjnyertes élő foglalkozás után kidolgoztuk a Badily digitális változatát. Az új videós és interaktív webes platformnak köszönhetően 2020 ősze óta az ország bármely érdeklődő közössége számára online is elérhetővé vált az alkoholprevenciós program.

A Badily Digital platform a drámapedagógia és a digitális technológia előnyeit ötvözi, amely által egy olyan eszközt szeretnénk a magyar közösségek kezébe adni, ami segít a fiatalkori alkoholfogyasztás veszélyeiről beszélgetést kezdeményezni. Mindez olyan formában, amely a fiatalok nyelvén íródott, így közel tudja hozni hozzájuk a témát.

Kihívás, amire a Badily kínál megoldást:

Hogyan lehet a felelős alkoholfogyasztás témájával megszólítani fiatalokat, ahol a „full kicsekk” és a rohamivás számít menőnek?

Kiknek ajánljuk:

Olyan szakembereknek (pl. prevenciós szakemberek, oktatók, közösségszervezők, vagy akár szülők), akik számára fontos a fiatalok alkoholprevenciós edukációja és nyitottak a kreatív és interaktív, digitális foglalkozások iránt. Jártasak a digitális oktatásban és meg tudják oldani a program online levezénylését.

Hogyan érhető el:

Az alkoholprevenciós digitális program díjmentes és egy gombnyomással elérhető és elindítható, az internet elérésen kívül nincs egyéb technikai feltétele. A digitális feladatsor magabiztos elvégzéséhez útmutatót is biztosítunk, amelyet az alábbi linkről lehet letölteni.

A Badily drámajáték elérhető élő formátumban is, amihez csupán egy megfelelően nagy (kb. 30-40 fő befogadására alkalmas helyiség), ideális esetben fedett térre van szükség hozzá, ahol a programot vezető színészek és a résztvevő közönség is kényelmesen elfér.

További részletekért és igénylésért kattints ide: Badily Live

Amit a Badily Digitalról tudni érdemes:

A dráma egy valós történeten alapuló, kitalált eseménysor, amely a középiskolás Kirschbaum Judit egy élethelyzetét tárja elénk. Judit teljesen hétköznapi életet él, pont olyan bulizós, sokszor szemtelen, kíváncsi és feszegeti a határokat, mint bármelyik vele egykorú fiatal. A forgatókönyv szerint az egyik átbulizott este után egy tragikus baleset részesévé válik, ezt a traumát dolgozzák fel a színészek és rajtuk keresztül a teljes közösség is.

Az online foglalkozás során a résztvevők videós blokkok segítségével ismerhetik meg a szereplők történeteit és motivációit, a cselekmény folytatásáról pedig maguk a foglalkozás résztvevői dönthetnek jelentválasztás alapján. A filmjelenetek között a képsorokhoz kapcsolódó interaktív feladatok szerepelnek: kifejtős válaszadás, felelet- és zeneválasztás, személyiségtérkép készítés.

A program egyéni vagy csoportos feldolgozás útján is elvégezhető, körülbelül 60-80 percet vesz igénybe.

Sárosi Gábor drámapedagógus és rendező a Kecskeméti Színjátszó Műhellyel és a HoTrio Színtársulattal közösen hívta életre a kifejezetten Z generációt célzó interaktív drámapedagógiai darabot.

Csapjunk is bele!

Fontos információ! A weboldal 18 éven felüliek számára elérhető, így a 14-17 évesekkel az alábbi korlátozás nélküli linken keresztül lehet megosztani e-mailben vagy chat felületen a digitális programot: https://alkohol.info.hu/badily-digital/program/

A felelős alkoholfogyasztás témájával foglalkozó Ésszel-iszom! programról, amelynek része a fiataloknak szóló Badily, további információk érhetők el: