BADILY LIVE

A felelős alkoholfogyasztás témájával foglalkozó Ésszel-iszom! program keretében 2017-ben hívtuk életre a kifejezetten a Z generációt célzó „Badily” alkoholprevenciós alprogramot, amely egy élő, interaktív drámapedagógiai foglalkozás a középiskolás korosztály és fiatal felnőttek számára. A már évek óta futó drámajáték az indulásától kezdve folyamatosan fejlődik és reflektál az alkoholfogyasztás kapcsán a fiatalok számára meghatározó témákra. 

A Badily program elérhető élő foglalkozásként és digitális változatban is, a program részletiért és további információért olvass tovább!

Kihívás, amire a Badily kínál megoldást:

Hogyan lehet a felelős alkoholfogyasztás témájával megszólítani fiatalokat, ahol a „full kicsekk” és a rohamivás számít menőnek?

Kiknek ajánljuk:

Olyan szakembereknek (pl. prevenciós szakemberek, oktatók, közösségszervezők, vagy akár szülők), akik számára fontos a fiatalok alkoholprevenciós edukációja és nyitottak a kreatív és interaktív foglalkozások iránt.

Hogyan érhető el:

Az alkoholprevenciós program díjmentes, és csupán egy megfelelően nagy (kb. 30-40 fő befogadására alkalmas helyiség), ideális esetben fedett térre van szükség hozzá, ahol a programot vezető színészek és a résztvevő közönség is kényelmesen elfér. A foglalkozás interaktív mivolta miatt, a fontos téma hatékony feldolgozása érdekében, egy előadáson max. 25 fő részvétele ajánlott. Nagyobb közönség esetén megoldás lehet 20-25 fős csoportokra bontani a résztvevőket és számukra egymás után több alkalmas előadás-sorozatot szervezni.

A programól a következő e-mail címen lehet érdeklődni: agency@starski.hu

Az e-mailben, kérjük, tüntessék fel:

  • az igénylő és befogadó intézmény/ szervezet/ csoport nevét
  • a kapcsolattartó elérhetőségét (név, e-mail, telefon)
  • a résztvevő fiatalok létszámát

Amennyiben érdeklődik a Badily program iránt, de nem áll rendelkezésre megfelelő helyszín vagy nehezen megoldható a színészek személyes jelenléte, akkor ajánljuk figyelmébe a Badily program online változatát, amely az alábbi linken érhető el: Badily Digital

 Amit a Badily foglalkozásról tudni érdemes:

A dráma egy valós történeten alapuló, kitalált eseménysor, amely a középiskolás Kirschbaum Judit egy élethelyzetét tárja elénk. Judit teljesen hétköznapi életet él, pont olyan bulizós, sokszor szemtelen, kíváncsi és feszegeti a határokat, mint bármelyik vele egykorú fiatal. A forgatókönyv szerint az egyik átbulizott este után egy tragikus baleset részesévé válik, ezt a traumát dolgozzák fel a színészek és rajtuk keresztül a teljes közönség is.

Az előadás része az Instagram felülete is, amelyen keresztül a csoport előzőleg megismerheti a főszereplő karakterét a külön erre a célra létrehozott profil alapján. Így a drámajáték megkezdésekor a „nézők” már ismerősként tekintenek a főszereplőre.

Annak érdekében, hogy a program üzenete hatékonyan feldolgozható legyen, a foglalkozáson egyszerre egy csoport (maximum 25-30 fő) és a vezetőjük vehet részt. Az 50-60 perces program során nagyjából 10 perces felvonásokban színházi jelenetek, valamint drámapedagógiai foglalkozások váltják egymást, az előadók hol színészként, hol a drámapedagógiai foglalkozás vezetőjeként szólnak a fiatalokhoz. A drámán keresztül ismerik meg a résztvevők a szereplők történeteit és motivációit, amit játékos és interaktív formában dolgoznak fel a színészek segítségével. A drámapedagógia eszközei az asszociatív feladatok mellett, a taktilis ingerekre – látásra és tapintásra – is épít, valamint olyan „okos” eszközöket is bevet, mint a részegség szimuláló VR szemüvegek.

A színdarab végén a résztvevő fiatalok láthatják el tanácsokkal a főszereplőt, így maguk mondják ki azokat az üzeneteket és tanulságokat, amiket későbbiekben saját életszituációik kapcsán alkalmazhatnak majd.

Sárosi Gábor drámapedagógus és rendező a Kecskeméti Színjátszó Műhellyel és a HoTrio Színtársulattal közösen hívta életre a kifejezetten Z generációt célzó interaktív drámapedagógiai darabot.

A felelős alkoholfogyasztás témájával foglalkozó Ésszel-iszom! programról, amelynek része a fiataloknak szóló Badily, további információk érhetők el:

A Badily programot a következő díjakkal, helyezésekkel ismerte el a szakma:

CSR Piac-2013

prizma_18_opt

Prizma PR Díj 2018 – Arany

CSRHD-Junior-logo_opt_1

CSR Hungary Award 2019

Doing Good Shortlist 2020