BADILY

A Dreher Sörgyárak Zrt. az Ésszel Iszom Program keretein belül 2017-ben indította el a kifejezetten Z generációt célzó Badily interaktív drámapedagógiai sorozatot, melyet a Kecskeméti Színjátszó Műhely tagjaival valósítanak meg. Az előadások helyszínei minden esetben középiskolák, mivel a színdarabot tanórákon adják elő. A Badily előadás során a közösségi média eszközeit kombinálják a drámapedagógia módszereivel. A diákok a színdarab bemutatása előtt egy speciális házi feladatot kapnak: követniük kell a főszereplő karakter, Judit Instagram csatornáját. Mindez pedig segít abban, mikor az előadás elkezdődik, már ismerősként kezelik az osztály tagjai a főszereplő színésznőt.

Judit Instagram oldala: @kirschbaumjudit

A színdarab szinopszisa

Az előadást megelőzően a diákok megismerhetik a főszereplő karaktert, a 16 éves Juditot Instagram profilja által. A lány kitalált személy, akinek oldala létező figuraként tünteti fel a közösségi portálon. Mindez lehetőséget teremt arra, hogy információt szerezzenek róla a fiatalok, így a tanteremben találkozva már ismerősként köszönhetik, akár szimpátia is kialakulhat irányába.

A foglalkozás során 5 perces etapokban színházi jelenetek és drámapedagógiai játékok követik egymást. A résztvevő osztály betekintést kap Judit történetébe, amit játékos, interaktív formában dolgoz fel a színészek segítségével. A történet azt mutatja be, miként lehet egy egyszerű hétköznapi lányból elkeseredett ember, aki a konfliktus középpontjában áll, elsősorban az alkoholfogyasztást, mint okot helyezve a fókuszba.

A Badily előadás valódi élethelyzetben, életszerű szituációban ábrázolja a szereplőket és így kerül közel a diákokhoz Judit karaktere. Az előadás érdekessége, hogy speciális, alkoholos befolyásoltságot imitáló szemüvegeket is kipróbálhatnak a helyszínen a résztvevők, melyen keresztül ők is megtapasztalhatják, milyen, amikor részegen látják a világot.

A foglalkozás végén a probléma feloldódik, és együtt vonják le a tanulságot.

Szeretnéd, hogy iskolátokba, osztályotokba is eljusson az ingyenes Badily előadás, kérjük, jelezd nekünk e-mailen vagy telefonon +36 1/430 4521.